e^(ax+by) Yoğunluklu E^3_1 Uzayında Sıfır Ağırlıklı Eğriliğe Sahip Null Olmayan Düzlemsel Eğrilerin Oluşturduğu Yüzeyler

Erzincan Üniversitesi

Bu çalışmada, ... yoğunluklu ... 1 3 Lorentz-Minkowski uzayında, ikisi aynı anda sıfır olmayan ... ve ... sabitlerinin durumlarına göre, ağırlıklı eğrilikleri sıfır olan spacelike ve timelike düzlemsel eğriler yardımıyla oluşturulan dönel yüzeyler ve regle yüzeyler çalışılmıştır.
In the present paper, the surfaces of revolution and ruled surfaces which are constructed with the aid of spacelike and timelike planar curves with vanishing weighted curvatures in Lorentz-Minkowski space ... 1 3 with density .... according to the cases of not all zero constants ... and .... are studied.

Ağırlıklı eğrilik, yoğunluklu Lorentz-Minkowski uzayı, spacelike eğri, timelike eğri, dönel yüzey, regle yüzey, Weighted curvature, Lorentz-Minkowski space with density, spacelike curve, timelike curve, surface of revolution., ruled surface

Erzincan University Journal of Science and Technology

ALTIN, M., KAZAN, A., & bayram KARADAĞ, H. e^(ax+ by) Yoğunluklu E^ 3_1 Uzayında Sıfır Ağırlıklı Eğriliğe Sahip Null Olmayan Düzlemsel Eğrilerin Oluşturduğu Yüzeyler. Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 13(ÖZEL SAYI I), 45-55.