GÜNDÜZ, SuzanCANBAL, MetinAlbayrak, Hatice Mutlu2025-10-242025-10-2420131300-08532148-5348https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/160447https://hdl.handle.net/20.500.12899/2856Yeterli ve dengeli beslenme; büyüme çağındaki çocukların sağlığının korunması ve geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Okullar, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmak için en ideal yerlerdir. Ülkemizde sağlıklı beslenmeyi desteklemek için yıllar içinde yumurta, kuru incir, kuru üzüm, fındık ve süt okullarda öğrencilere verilmiştir. Okul sütü programlarının amacı, bir taraftan okul çocuklarının sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak ve aynı zamanda okul çağındaki çocuklarda süt içme alışkanlığını geliştirmektir. Okullarda sağlıklı beslenme programı kapsamında verilebilecek en ideal besin, süt gibi görülmektedir. Süt alerjileri de göz önüne alınarak kontrollü bir şekilde yapılan okul sütü programları; çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmalarına katkıda bulunacaktır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBeslenme ve DiyetetikSağlık Politikaları ve HizmetleriHemşirelikSağlıklı okul beslenme programları için adımlarReview Article2226669160447