Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak internet dünyasındaki hızlı değişimleri gözlemlenmektedir. Günlük hayattaki birçok işlem artık internet üzerinden yapılabilmektedir. Bankacılık, ticaret, seyahat, eğlence gibi çeşitli alanlardaki rutin işlemler internet üzerinden yapılabilmektedir. Dünyanın yaşamakta olduğu dijital dönüşüm hemen her alanda alışkanlıkları değiştirmiştir. Günümüzde teknolojik gelişmelere bağlı olarak gerçekliği genişleten ve alışkanlıklarımızı gerçek ortamdan farklı sanal evrenlere aktaran farklı teknolojiler ortaya çıkmıştır. Bu teknolojilerden biri Metaverse'dir. Metaverse, çok sayıda kullanıcının olduğu ve fiziksel gerçekliğin sanal ve dijital ortamla birleştiği, sürekli ve kalıcı bir ortam yaratan postreal bir evren olarak adlandırılır (Mystakidis, 2022). Sanal ve gerçek dünyaların birleşimi, önceden tahmin edilemeyen bir veya daha fazla ortam yaratır. Metaverse ortamında, kullanıcılar gerçek ortamdaki dijital nesneler, öğeler ve karakterlerle doğrudan etkileşim kurabilir. Bu, günümüzde artık alışık olmadığımız ve araştırmacıların dikkatini çeken bir durumdur.

Teknoloji Çağında Eğitim ve Güncel Yaklaşımlar

BAYER, H., & KALINKARA, Y. (2022). METAVERSE ORTAMINDA HAZIRLANAN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ. Teknoloji Çağında Eğitim ve Güncel Yaklaşımlar, 189.