Çalışma Sermayesi İle Firma Karlılığı Arasındaki İlişkinin Bibliyometrik Analizi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Bu çalışmada konusu itibarıyla çalışma sermayesi ile firma karlılığı arasındaki ilişkiyi inceleyen, 2010- 2021 yılları arasında literatürde yer alan yayınların bibliyometrik özelliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bibliyometrik analizin yapılabilmesi için Web of Science, Ulakbim ve YÖK Tez Merkezi veri tabanlarından yararlanılmıştır. 145 adet çalışma incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre; çalışma kapsamında incelenen yayınların ağırlıklı olarak 2016 ile 2020 yılları arasında ele alındığı, Hindistan’ın en çok katkı sağlayan ülke olduğu, yayınların tamamının ampirik çalışma olduğu ve en yayın kullanılan analiz tekniğinin panel veri analizi olduğu, genel olarak ulusal yazında çalışma sermayesi ile firma karlılığı arasındaki ilişkinin negatif yönlü olduğuna dair bulguların daha yoğun olduğu tespit edilmiştir.
In this study, it is aimed to examine the bibliometric features of the publications in the literature between the years 2010-2021, which examine the relationship between working capital and firm profitability. Web of Science, Ulakbim and YÖK Thesis Center databases were used to perform bibliometric analysis. 145 publications were examined. According to the findings; the publications examined within the scope of the study were mainly issued between 2016 and 2020, India was the country that contributed the most, all of the publications were empirical studies, and the most widely used analysis technique was panel data analysis and in general, it has been determined that the findings regarding the negative relationship between working capital and firm profitability are more intense in national literature.

Çalışma sermayesi, Karlılık, Bibliyometrik analiz, Veri tabanları, Working Capital, Profitability, Bibliometric Analysis, Databases

Malatya Turgut Özal Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Dergisi

Kurum, M. F., Kandil Göker, İ. E. (2021). Çalışma Sermayesi ile Firma Karlılığı Arasındaki İlişkinin Bibliyometrik Analizi. Malatya Turgut Özal Üniversitesi İşletme ve Yönetimi Bilimleri Dergisi, 2(2), 248-264.