Uluslararası Ticari Sözleşmelerin Hazırlanması ve Uyuşmazlık Çözüm Yolları

Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Farklı milletlere mensup kişi veya kurumların imza altına alarak karşılıklı taahhütlerde bulunmak suretiyle meydana getirdikleri uluslararası nitelikteki ticari sözleşmeler, uygulamada sıklıkla sorunlara yol açmakta ve ortaya çıkan bu uyuşmazlıkların hangi ülke kurallarına göre çözümleneceği hususu da tartışma konusu olmaktadır. Çalışmada uygulamada eksiklikler bulunduğu gözlemlenen uluslararası ticari sözleşmelerin hazırlanması süreci irdelenerek ortaya çıkabilecek uyuşmazlıklarda uygulanması gereken hukuk kurallarına işaret edilecektir.
International trade agreements created by individuals or institutions of different nationalities by making mutual commitments in practice, it often leads to problems and the issue of which country rules to resolve these disputes is also a matter of debate. The process of preparing international trade agreements, which were observed to have deficiencies in practice in the study, was examined the rules of law that must be applied in disputes that may arise.

Sözleşme, Akreditif, Tahkim, Fesih, Yabancılık Unsuru

Malatya Turgut Özal Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Dergisi

Dönmez, F. E. (2021). Uluslararası Ticari Sözleşmelerin Hazırlanması ve Uyuşmazlık Çözüm Yolları . Malatya Turgut Özal Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Dergisi , 2 (1) , 1-24 .