Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kutluyer, Filiz" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    EFFECT OF DIETARY KEFIR ON THE DIGESTIVE AND LIVER ENZYMES ACTIVITIES AND GLUCOSE LEVEL OF CORUH TROUT, SALMO CORUHENSIS (ACTINOPTERYGII: SALMONIFORMES: SALMONIDAE)
    (Pensoft Publishers, 2014) Can, Safak Seyhaneyildiz; Kutluyer, Filiz; Can, Erkan; Kayis, Sevki; Sonay, Fatma Delihasan; Kose, Ozay; Aksu, Onder
    The probiotics are very important for aquaculture because of their role in enhancing the fish health status, improving disease resistance, growth performance, and body composition, reducing malformations, improving gut morphology and the overall microbial balance. The objective of the presently reported study was to investigate effects of kefir as a probiotic product on the digestive and hepatic enzyme activities, as well as glucose level of Coruh trout, Salmo coruhensis Turan, Kottelat et Engin, 2010. The experiment was performed with four treatments: control group (no kefir), D1, D2, and D3 (kefir-supplemented diet: 10, 20, and 40 g . kg(-1) fish body mass, respectively). The activity of: alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotranferase (AST), lactate dehydrogenase (LDH), lipase, amylase-as well as the glucose levels were determined after 4 months. The results indicated that glucose levels (P < 0.05) and digestive enzymes (lipase and amylase) in the blood serum decreased in fish fed diets containing kefir (P > 0.05). On the contrary, the activity of liver enzymes (ALT, AST, and LDH) increased insignificantly (P > 0.05). In conclusion, digestive and liver enzyme activities were affected by quantitative changes in dietary kefir insignificantly but further research is needed to establish whether the liver and digestive enzyme physiology of Coruh trout can be affected by kefir-supplemented diets in a long-term trial.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Yeşil çay yağının gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) yem değerlendirme oranına ve hematolojik parametrelerine etkileri
    (Atatürk Üniversitesi, 2018) Altınteri̇m, Başar; Öztürk, Ekrem; Kutluyer, Filiz; Aksu, Önder
    Çalışmada yeşil çay yağının (Camellia sinensis) gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss) büyüme oranı, yemden yararlanma ve hematolojik parametreleri üzerindeki etkilerinin belirlenmesi için denemeler kurulmuştur. Balıklar (76.25±2.75 g) masere yeşil çay yağının farklı konsantrasyonları (%0.25, %0.5, %1.0) ilave edilmiş yemlerle beslenmiştir. Ağırlık kazancı (WG), yem dönüşüm oranı (YDO) ve bazı kan parametreleri gökkuşağı alabalığında belirlenmiştir. Yeşil çay yağı ile 42 günlük besleme sonunda yapılan analizlerde WBC, GRAN, HGB, HCT, MCH, MCHC, PLT, PDW, PCT değerlerinde kontrol grubuna göre artış gösterdiği tespit edilmiştir. Bununla birlikte yeşil çay yağı uygulanan grupların megakaryositlerini uyardığı (PLC-R seviyesinde artış) bunun da trombosit yapımını artırdığı görülmüştür. Yem değerlendirme oranı 1.83–4.53 değerleri arasında değişim göstermiştir. Deneme sonunda gruplardaki yeşil çay yağı miktarının artışıyla birlikte yem değerlendirme oranının azaldığı tespit edilmiştir. Yeşil çay yağının içerdiği lipofilik özellikteki biyoaktif maddelerin sinerjistik etki göstererek balıklarda termojenik uyarımı sağladığı ve bunun da ağırlık kaybına neden olduğu düşünülmektedir. Bunun yanı sıra yeşil çay yağının hematopoetik organlarda hematopoiesisi ve içerdiği kateşinler gibi antioksidanların granülosit hücre grubu üzerinde etki gösterdiği tespit edilmiştir.

| Malatya Turgut Özal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim