Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Arslan, Tamer" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    β-Carotene Stability and Some Physicochemical Properties of Apricot Juice Powders Obtained by Using Maltodextrins with Different Dextrose Equivalents
    (Wiley-VCH Verlag, 2020) Arslan, Tamer; Durmaz, Gökhan
    In this study, apricot juice powders (AJPs) are obtained via freeze-drying using different maltodextrins (MDs) as carrier agents. The Hacıhaliloğlu cultivar, which is the most common variety in Turkey, is used as an apricot sample. Three different MDs: low (4–7), medium (13–17), and high (17–20) dextrose equivalence (DE) are used as the carrier agent. The powders obtained are subjected to accelerated oxidation at 55 °C, and the stability of ?-carotene in the AJPs is determined. Some physicochemical properties, such as the glass transition temperature, microstructure, bulk density, color, moisture, solubility, degree of caking, and hygroscopicity, are also determined. The results show that after a 20 day period of oxidation, the remaining ?-carotene in the control sample is 24% of the initial value, whereas for low, medium, and high DE MD samples, it is measured to be 47%, 60%, and 57% of the initial concentration, respectively. There is no significant difference in the content of surface carotenoids between the control and the samples with added MD. In contrast, according to other quality attributes like hygroscopicity, caking, moisture content, and solubility, the best results are obtained from the low DE MD sample.

| Malatya Turgut Özal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Malatya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim