Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAltınterim, Başar
dc.contributor.authorAksu, Önder
dc.date.accessioned2022-03-22T12:58:41Z
dc.date.available2022-03-22T12:58:41Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.citationAltınterim, B. & Aksu, Ö. (2019). Influence of Macerated and Cold Press Wheat Germ (Triticum vulgare) Oils Added at Different Rates to Trout Feed on The Feed Rate (FCR), Haemotology Parameters and NBT (Nitroblue tetrazolium) Values of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) . International Journal of Pure and Applied Sciences , 5 (2) , 72-77.en_US
dc.identifier.issn2149-0910en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.29132/ijpas.620511
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12899/772
dc.description.abstractIn this study, 2% of macerated and cold press wheat germ oils were added to the feeds of rainbow trout (average weight of 39.8 ± 4 g). At the end of the study, growth rate, blood parameters and NBT (Nitro blue tetrazolium) level of rainbow trout were determined. Feed Conversion Ratios (FCR) of groups were determined as macerated: 1.12, cold press: 1.53, control: 1.11. Statistically significant differences were found in red blood cell (RBC), hemoglobin (HGB), hematocrit (HCT), white blood cell (WBC), platelet (PLT) values (p<0.05). There was no statistically significant difference between Nitroblue Tetrazolium (NBT) levels (p>0.05).en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, ortalama 39,8 ± 4 g ağırlığındaki gökkuşağı alabalıklarının yemlerine % 2 oranında masere ve % 2 oranında soğuk sıkım buğday tohumu yağı ilave edilmiştir. Çalışmanın sonunda, gökkuşağı alabalıklarının büyüme hızı, kan parametreleri ve NBT (Nitroblue tetrazolium) düzeyi belirlenmiştir. Grupların yem çevirme oranları (YÇO): Masere buğday yağı: 1,12, soğuk sıkım buğday yağı: 1,53, kontrol: 1,11 olarak tespit edilmiştir. Eritrosit (RBC), hemoglobin (HGB), hematokrit (HCT), lökosit (WBC), trombosit (PLT) değerlerinde anlamlı bir fark bulunmuştur (p<0,05). Nitroblue tetrazolium (NBT) düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı farkın olmadığı tespit edilmiştir (p>0,05).en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherMunzur Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofInt. J. Pure Appl.en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBlood parametersen_US
dc.subjectnitroblue tetrazoliumen_US
dc.subjecttrouten_US
dc.subjectwheat germ oilen_US
dc.subjectKan parametrelerien_US
dc.subjectnitroblue tetrazoliumen_US
dc.subjectalabalıken_US
dc.subjectbuğday yağıen_US
dc.titleInfluence of Macerated and Cold Press Wheat Germ (Triticum vulgare) Oils Added at Different Rates to Trout Feed on The Feed Rate (FCR), Haemotology Parameters and NBT (Nitroblue tetrazolium) Values of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)en_US
dc.title.alternativeYemlere Farklı Oranlarda Eklenen Masere ve Soğuk Sıkım Buğday Tohumu (Triticum vulgare) Yağlarının, Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchu smykiss)’nın Yem Değerlendirme Oranı (FCR), Hematolojik Parametreler ve NBT (Nitroblue tetrazolium) Değerlerinin Üzerine Etkisien_US
dc.typeArticleen_US
dc.authoridhttps://orcid.org/ 0000-0001-6913-6326en_US
dc.departmentMTÖ Üniversitesi, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Su Ürünleri Bölümüen_US
dc.institutionauthorAltınterim, Başar
dc.identifier.doi10.29132/ijpas.620511
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage72en_US
dc.identifier.endpage77en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.indekslendigikaynakTR-Dizinen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster