Search
Now showing items 1-9 of 9
Doğal Ve Fermente Polenin Biyokimyasal Karakterizasyonu
(2021-10-02)
Taze arı poleni ve arı ekmeği (Perga), zengin besin içeriği nedeniyle iki önemli arı ürünüdür. Arı ekmeği, nektar ve arı salgılarıyla karıştırılan ve petek gözlerine depolanan taze polenin bir formudur. Yani arı ekmeği, ...
Farklı yöntemler kullanılarak üretilen propolis örneklerinde biyolojik olarak aktif bileşenlerin belirlenmesi
(Bursa Uludağ Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, farklı propolis üretim yöntemleri kullanılarak farklı dönemlerde üretilen propolis örneklerinin biyolojik olarak aktif bileşenleri tespit edildi. Çalışmada Langstroth tipi ahşap arı kovanları kullanıldı. ...
Honey: Determination of volatile compounds, antioxidant and antibacterial activities
(Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)
Honey is an important functional food for human health and nutrition that is collected by honey bees and stored in the honeycombs. In this study, total phenolic content, antioxidant activity and volatile compounds of 13 ...
A comparative melissopalynological study of royal jelly from Turkey
(Taylor & Francis, 2022)
Three treatments (Glucose, Sucrose, Bee Feed Syrup) were used to examine the influence of supplementary feeding on the pollen spectrum of the royal jelly produced by Apis mellifera L. colonies. Apis mellifera colonies were ...
Anadolu’nun farklı illerinden toplanan propolis örneklerinin kimyasal karakterizasyonu
(Bursa Uludağ Üniversitesi, 2020)
Propolis; bal arılarının bitkilerin farklı kısımlarından topladıkları reçineleri işleyerek kovanlarında depoladıkları viskoz yapışkan reçinemsi bir maddedir. Bu reçinemsi madde arıcılar tarafından farklı tekniklerle hasat ...
Comparison of biochemical and antimicrobial activities of different honey samples
(Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)
Honey, a natural healing agent and a sweet food, has been used since ancient times. A honey sample could possess many biological activities depending on its chemical composition. The amount and the diversity of these minor ...
Comparison of biochemical, antimicrobial and cytotoxic activities of different propolis samples from Malatya and Bilecik
(Revista de Chimie SRL, 2020)
Propolis is a resinous natural mixtures collected and produced by honey bees. It is rich in essential oils and phenolic components so it has high levels of antioxidant, antimicrobial, anti-inflammatory and anti-tumoral ...
Farklı materyallerden yapılmış tabana sahip ahşap kovanlarla kışlatmanın arılı çerçeve sayısı ve kovan ağırlığına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2021)
Arıcılıkta ilkbahar ve yazın ölüme neden olmayan bazı problemlerin kışın olması, daha çok kışlatma sırasında koloni kayıplarının meydana gelmesi ve kış kayıplarının hala % 8-10’un altına düşürülememesi bu konuda yeni ...
Arı ürünlerine genel bir bakış
(Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2020)
Arı ürünleri gerek gıda takviyesi gerekse de geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Bal, polen, arı ekmeği, arı sütü ve propolis gibi arı ürünlerinin gıda olarak besleyici ...