Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzcan, Mikail
dc.contributor.authorİspir, Ünal
dc.contributor.authorYonar, Enis
dc.contributor.authorŞeker, Engin
dc.date.accessioned2021-12-08T19:46:47Z
dc.date.available2021-12-08T19:46:47Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationÖzcan, M. , İspir, Ü. , Yonar, M. E. & Şeker, E. (2021). İmidacloprid’e Maruz Bırakılan Sazan (Cyprinus carpio) Yavrularının Bazı Biyokimyasal Özelliklerindeki Değişimler. Acta Aquatica Turcica, 17(3), 440-444en_US
dc.identifier.issn2651-5474en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.22392/actaquatr.729034
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12899/520
dc.description.abstractBu çalışmada imidacloprid’in sazan yavrularının bazı biyokimyasal parametrelerine olan toksik etkisinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmada ortalama ağırlığı 0,34±0,03 g ve 2,97±0,21 cm boyunda olan sazan yavruları kullanıldı. Balıklar, imidacloprid’in 2,8 ve 5,6 mg/L konsantrasyonuna 4 ve 7 gün için maruz bırakıldı. Süre sonunda balıkların tüm vücudunda lipit, protein ve glikojen içeriği belirlendi. Test gruplarında çalışma sonuna kadar ölüm gözlenmedi. İmidacloprid uygulanan balıklarda protein ve glikojen miktarlarında önemli derecede azalma (p<0,05) olduğu tespit edildi. Toplam lipit düzeyi, 7. günde 5,6 mg/L imidacloprid uygulanan grupta yüksek olduğu görüldü. Ancak bu değerin kontrol grubundan istatistiki olarak farklı olmadığı tespit edildi. Çalışmada elde edilen veriler, imidacloprid’in balıkların biyokimyasal parametrelerine toksik etki gösterdiğinin bir kanıtı olarak düşünülebilir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted to investigate the possible toxic effects of imidacloprid biochemical parameters of carp. The fish (weight 0,34±0,03 g, total length 2,97±0,21 cm) were subjected to 2,8 and 5,6 mg L-1 of Imidacloprid concentration for 4 and 7 days. Alterations were observed in glycogene, total protein, and total fat activities in the whole body of carp. No mortalities occurred in any group during the test. The glycogene and total protein levels in imidacloprid treated fishes were significantly (p<0,05) lower than the control in all the concentrations. Total fat levels were higher in imidacloprid treatment groups, which were not significantly different. This study was conducted to investigate the possible toxic effects of imidacloprid biochemical parameters of carp.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherIsparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofActa Aquatica Turcicaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectImidaclopriden_US
dc.subjectCyprinus carpioen_US
dc.subjectGlikojenen_US
dc.subjectToplam proteinen_US
dc.subjectToplam lipiten_US
dc.subjectImidaclopriden_US
dc.subjectGlycogeneen_US
dc.subjectTotal proteinen_US
dc.subjectFaten_US
dc.titleİmidacloprid’e Maruz Bırakılan Sazan (Cyprinus carpio) Yavrularının Bazı Biyokimyasal Özelliklerindeki Değişimleren_US
dc.title.alternativeChanges in the Some Biochemical Constituents in Fry of Common Carp (Cyprinus carpio) Exposed to Imidaclopriden_US
dc.typeArticleen_US
dc.authorid0000-0002-2077-0219en_US
dc.departmentMTÖ Üniversitesi, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Su Ürünleri Bölümüen_US
dc.institutionauthorİspir, Ünal
dc.identifier.doi10.22392/actaquatr.729034
dc.identifier.volume17en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage440en_US
dc.identifier.endpage444en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.indekslendigikaynakTR-Dizinen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster