Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzcan, Mikail
dc.contributor.authorİspir, Ünal
dc.contributor.authorŞahin, Ayşe
dc.date.accessioned2021-12-01T20:02:14Z
dc.date.available2021-12-01T20:02:14Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationÖzcan, M. , İspir, Ü. & Şahin, A. (2021). Effects of Whey Protein on Biochemical Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) . Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences, 6 (2), 170-173. DOI: 10.35229/jaes.828969en_US
dc.identifier.issn2548-0006
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.35229/jaes.828969
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12899/505
dc.description.abstractThe aim of this study was to examine impact of whey protein in rainbow trout tissues utilizing a few biochemical methods. The fish utilized in this study were an average weight of 40-45 g. Rainbow Trout were fed diets containing four doses of whey protein (0; 0.5, 1.0 and 1.5%) for 42 days. At the end experiment, spleen, liver, muscle and kidney tissues was taken from fish and carbohydrate, lipid and protein levels were determined. The value of this parameter was essentially affected for fish fed the diet with 1.0% and 1.5% included whey protein. Carbohydrate level in the all tissues was not affected by dietary levels of whey protein. Lipid levels of fish fed diets with 1.5% added whey protein was essentially higher than that of fish fed the control diet. The use of alternative protein sources such as Whey protein can be an option. However, the level of anti nutritional factors has to be watched carefully. To prevent or reduce problems in fish, it is recommended to use feed with a low level of digestible protein.en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı bazı biyokimyasal yöntemler kullanılarak Gökkuşağı Alabalığı dokularına peynir alt suyu proteinin etkisi incelenmiştir. Çalışmada ortalama ağırlıkları 40-45 gr olan balıklar kullanılmıştır. Gökkuşağı alabalığı, 42 gün boyunca dört doz peynir alt suyu protein (%0; 0, 5, 1,0 ve 1,5) içeren yemle beslenmiştir. Deney sonunda balıklardan karaciğer, dalak, böbrek ve kas dokuları alınarak protein, karbonhidrat ve lipid seviyeleri belirlenmiştir. Bu parametrelerin (total protein, total lipid ve total karbonhidrat) değeri, %1,0 ve %1,5 peynir alt suyu protein eklenen yemlerle beslenen balıklarda önemli ölçüde etkilenmiştir. Tüm dokulardaki karbonhidrat seviyesi, yemdeki peynir alt suyu protein oranlarında etkilenmemiştir. %1,5 peynir alt suyu protein oranı içeren yemlerle beslenen balıkların lipit seviyeleri, control yemiyle beslenen balıklara gore önemli ölçüde artmıştır. Peynir alt suyu protein gibi alternative protein kaynaklarının kullanılması için bir seçenek olabilir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherBülent Verepen_US
dc.relation.isversionof10.35229/jaes.828969en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectCarbohydrate contenten_US
dc.subjectLipid levelen_US
dc.subjectProteinen_US
dc.subjectRainbow trouten_US
dc.subjectWhey proteinen_US
dc.titleEffects of Whey Protein on Biochemical Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)en_US
dc.title.alternativeGökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss) Biyokimyasal Bileşimi Üzerine Whey proteinin Etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0002-2077-0219en_US
dc.departmentMTÖ Üniversitesi, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Su Ürünleri Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorİspir, Ünal
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage170en_US
dc.identifier.endpage173en_US
dc.relation.journalJournal of Anatolian Environmental and Animal Sciences (Anadolu Çevre ve Hayvancılık Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster