Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Sarı Alıç (Crataegus azarolus L.) genotipinin morfolojik, biyolojik ve meyve kalite özelliklerinin incelenmesi
(Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2018)
Bu çalışma, Hatay’da yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan Sarı Alıç genotipinin morfolojik, biyolojik ve meyve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada morfolojik özelliklerden ağaç şekli, büyüme ...
The influence of different ripening stages, harvest and drying methods on quality of unsulfured sun-dried apricots
(Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2020)
This study was carried out between 2017 and 2018 to determine physical and chemical influences of two drying methods (drying on wooden fruit drying trays and drying cloths), two harvesting periods (commercial / physiological ...
Bursa siyahı incir çeşidinde yer örtüsü kullanımının erkencilik, verim ve meyve kalite özelliklerine etkileri
(Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 2020)
Bu çalışma, Bursa Siyahı incir çeşidinde yer örtüsü kullanımının erkencilik, verim ve meyve kalitesine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada yer örtüsü olarak polipropilenden üretilen (Jüt) materyal ...
Performance of mondial gala apple cultivars grafted on m9 apple rootstock in the Mediterranean region of Turkey
(Mustafa Kemal Üniversitesi, 2019)
Aims: This research was carried out on eight-year-old trees of the Mondial Gala (Malus domestica Borkh) cultivars grafted on the M9 rootstock in order to determine its performance in the Mediterranean region with subtropical ...
Arapgir dolma biber popülasyonundan seleksiyonla seçilen ümitvar genotiplerin bitkisel özellikleri yönünden incelenmesi
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2021)
Bu çalışma, Malatya ve çevresinde biber yetiştiriciliğinde % 80 gibi yüksek bir oranda tercih edilen, yöre halkı tarafından severek tüketilen ve sebze yetiştiriciliği yapılan alanlarda en fazla yetiştirilen sebzelerden ...
Malatya yöresinde yetiştirilen mahalli 'Karamehmet' elmasında seleksiyonla verimli ve kaliteli klonların seçimi
(Ordu Üniversitesi, 2019)
Elma insan sağlığı ve beslenmesinde önemli olan, her mevsim pazarda bulunabilen, ekonomik, lezzetli ve yaygın şekilde tüketilen bir meyvedir. Ülkemiz elma üretiminde ticari değeri yüksek standart çeşitlerin yanı sıra çok ...