Konu "Kalite" için listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı kayısı çeşitlerinde farklı olgunluk dönemleri, hasat ve kurutma şekillerinin gün kurusu kayısı kalitesine etkilerinin araştırılması
(MTÖ Üniversitesi, 2018)Kuru kayısı Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri arasındadır. Ülkemizde kayısı, ''Gün Kurusu'' ve ''Kükürtleme'' olmak üzere halen iki metotla kurutulmaktadır. Bu araştırma, 2017 ve 2018 yıllarında, farklı hasat dönemlerinde ... -
Hatay İlindeki Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Bazı Çilek Çeşitlerinin, Derim Süresi, Aylık Verim Dağılımları Ve Toplam Verim Durumları
(Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 2020)Amaç: Bu çalışmanın amacı, yetiştirme lokasyonlarınınçilek çeşitlerinde derim süresi ve verim dağılımıüzerindeki etkilerini belirlemektir.Yöntem ve Bulgular: Araştırma 2014-2015 yetiştirmesezonunda Mustafa Kemal Üniversitesi ... -
Performance of mondial gala apple cultivars grafted on m9 apple rootstock in the Mediterranean region of Turkey
(Mustafa Kemal Üniversitesi, 2019)Aims: This research was carried out on eight-year-old trees of the Mondial Gala (Malus domestica Borkh) cultivars grafted on the M9 rootstock in order to determine its performance in the Mediterranean region with subtropical ...