ORCID "0000-0002-9637-2479" Yayın Koleksiyonu için listeleme
-
Anadolu’nun farklı illerinden toplanan propolis örneklerinin kimyasal karakterizasyonu
Keskin, Şaban; Yatanaslan, Levent; Karlıdağ, Semiramis (Bursa Uludağ Üniversitesi, 2020)Propolis; bal arılarının bitkilerin farklı kısımlarından topladıkları reçineleri işleyerek kovanlarında depoladıkları viskoz yapışkan reçinemsi bir maddedir. Bu reçinemsi madde arıcılar tarafından farklı tekniklerle hasat ... -
Arı ürünlerine genel bir bakış
Karlıdağ, Semiramis; Keskin, Merve (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2020)Arı ürünleri gerek gıda takviyesi gerekse de geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Bal, polen, arı ekmeği, arı sütü ve propolis gibi arı ürünlerinin gıda olarak besleyici ... -
Comparison of biochemical and antimicrobial activities of different honey samples
Keskin, Şaban; Karlıdağ, Semiramis; Mayda, Nazlı; Özkök, Aslı (Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)Honey, a natural healing agent and a sweet food, has been used since ancient times. A honey sample could possess many biological activities depending on its chemical composition. The amount and the diversity of these minor ... -
Doğal Ve Fermente Polenin Biyokimyasal Karakterizasyonu
Karlıdağ, Semiramis; Keskin, Merve; Keskin, Şaban; Özkök, Aslı; Karabulut, Ercan; Akyol, Abuzer; Yılmaz, İsmail (2021-10-02)Taze arı poleni ve arı ekmeği (Perga), zengin besin içeriği nedeniyle iki önemli arı ürünüdür. Arı ekmeği, nektar ve arı salgılarıyla karıştırılan ve petek gözlerine depolanan taze polenin bir formudur. Yani arı ekmeği, ... -
Farklı yöntemler kullanılarak üretilen propolis örneklerinde biyolojik olarak aktif bileşenlerin belirlenmesi
Karlıdağ, Semiramis; Genç, Ferat (Bursa Uludağ Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada, farklı propolis üretim yöntemleri kullanılarak farklı dönemlerde üretilen propolis örneklerinin biyolojik olarak aktif bileşenleri tespit edildi. Çalışmada Langstroth tipi ahşap arı kovanları kullanıldı. ... -
Honey: Determination of volatile compounds, antioxidant and antibacterial activities
Karlıdağ, Semiramis; Keskin, Merve; Bayram, Sinan; Mayda, Nazlı; Özkök, Aslı (Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)Honey is an important functional food for human health and nutrition that is collected by honey bees and stored in the honeycombs. In this study, total phenolic content, antioxidant activity and volatile compounds of 13 ...