Konu "Meyve kalitesi" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Dalbastı kirazında hasat öncesi ga? ve kalsiyum uygulamalarının bazı meyve kalite özelliklerine etkileri
(MTÖ Üniversitesi, 2020)Türkiye, dünya kiraz üretiminde lider ülke konumdadır. Ülkemizde önemli miktarda üretimi yapılan kiraz çeşitlerinden birisi de Dalbastı kirazıdır. Sofralık kirazlarda meyve iriliği ve meyve eti sertliği önemli kalite ... -
Malatya koşullarında yetiştirilen ferragnes ve ferraduel badem çeşitlerine uygulanan dönemsel su stresi ve taban gübresi dozlarının verim ve gelişime etkisi
(MTÖ Üniversitesi, 2021)Küresel ısınma neticesinde oluşan kuraklıkla beraber yağışların azalması ve dağılımında meydana gelen değişiklikler, mevcut su kaynaklarının mümkün olan en etkin bir şekilde kullanılması zorunluluğunu beraberinde getirmektedir. ...