Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞahin, Ayşe Gül
dc.contributor.authorTepe, Rıdvan
dc.contributor.authorİspir, Ünal
dc.date.accessioned2021-07-18T09:43:41Z
dc.date.available2021-07-18T09:43:41Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.citationŞahin, A. G., Tepe, R., & İspir, Ü. (2018). The Investigation of Meat Yield of Acanthobrama marmid Heckel, 1843 From Karakaya. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 22 (Özel), 536-540.en_US
dc.identifier.issn1300-7688
dc.identifier.issn1308-6529
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.19113/sdufbed.83580
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12899/294
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the meat yield of tigris bream (Acanthobrama marmid) caught in Karakaya dam lake. In this study, 51 A. marmid were used and these fishes were found to be 22.45 ± 15.02 cm in length and 145.69 ± 28.87 g in weight. Analysis of meat yield was based on the calculation of the ratio between the body weight and the weight of organs, body parts e.g. head, fins, and internal organs. In present study age composition, sexual ratio, age-length, age-weight, length- weight relationship and meat yield of A. marmid were determined. The weight rate of viscera, head, fins, skin, carcass of A.marmid according to total weight were calculated as 14.79%, 14.49% , 2.38%, 11.59% ve 57.92% respectively.en_US
dc.description.abstractBu çalışma Karakaya Baraj Gölü’nde yakalanan Tahta balığı (Acanthobrama marmid)’nın et verimliliğini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu çalışmada 51 adet A. marmid kullanılmış olup bu balıklar ortalama 22.45 ± 15.02 cm uzunluğunda ve 145.69 ± 28.87 g ağırlığında oldukları belirlenmiştir. Et verimi analizi, vücut ağırlığı ile vücut kısımlarını oluşturan baş, yüzgeçler ve iç organların ağırlığı arasındaki oranın hesaplanmasına dayanmaktadır. Bu çalışmada A. marmid'in yaş kompozisyonu, cinsiyeti, yaş-boy, yaş-ağırlık, boy-ağırlık ilişkisi ve et verimi belirlenmiştir. Toplam ağırlığa göre A.marmid'in iç organ, baş, yüzgeç, deri, karkas ağırlık oranı sırasıyla %14.79, %14.49, %2.38, %11.59 ve %57.92 olarak hesaplanmıştır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherSüleyman Demirel Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.19113/sdufbed.83580en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAcanthobrama marmiden_US
dc.subjectKarakaya Dam Lakeen_US
dc.subjectMeat yielden_US
dc.subjectAcanthobrama marmiden_US
dc.subjectKarakaya Baraj Gölüen_US
dc.subjectEt verimien_US
dc.titleThe investigation of meat yield of acanthobrama marmid heckel, 1843 from Karakayaen_US
dc.title.alternativeKarakaya Baraj Gölü'nde acanthobrama marmid’in et veriminin araştırılmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0002-2077-0219en_US
dc.departmentMTÖ Üniversitesi, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Su Ürünleri Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorİspir, Ünal
dc.identifier.volume22en_US
dc.identifier.issueÖzelen_US
dc.identifier.startpage536en_US
dc.identifier.endpage540en_US
dc.relation.journalSüleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Suleyman Demirel University Journal of Natural and Applied Sciences)en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster