Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAltınterim, Başar
dc.contributor.authorAksu, Önder
dc.date.accessioned2021-06-11T21:48:48Z
dc.date.available2021-06-11T21:48:48Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.citationAltınterim, B. & Aksu, Ö. (2020). Effects of macerate oil of garlic (Allium sativum, Limne), Tunceli garlic (Allium tuncelianum, Kollman) and oninon (Allium cepa, Limne) on antioxidant enzyme activities of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss L.). J. Anatolian Env. and Anim. Sciences, 5 (1), 61-65.en_US
dc.identifier.issn2548-0006
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.35229/jaes.669773
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12899/226
dc.description.abstractIn this study, antioxidant enzyme activities effects of dietary supplementation of garlic (Allium sativum, Limne) oil macerate, Tunceli garlic (Allium tuncelianum, Kollman) oil macerate and onion (Allium cepa, Limne) oil macerate on antioxidant activities [catalase (CAT), glutathione reductase (GR), glutathione peroxidase (GPx) and malondialdehyde (MDA)] in sera of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss L.) were assessed. For this aim, rainbow trout were fed with diets containing garlic oil macerate, Tunceli garlic oil macerate, and onion oil macerate at concentration of 10g kg-1 for 21 days. The highest CAT, GR and MDA activities were observed in onion oil macerate group, and the highest GPx activity was determined in garlic oil macerate group. GPx levels of three experimental groups were observed higher than control group. This study reported the effects of oil macerate on sera antioxidant capacities in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). It was found that GPx activity of garlic oil macerate group and CAT, GR, and MDA activities of onion group in sera were significantly increased.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, sarımsak (Allium sativum, Limne) masere yağı, Tunceli sarımsak (Allium tuncelianum, Kollman) masere yağı ve soğan (Allium cepa, Limne) masere yağının diyet takviyesinin, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss L.)’nın serumundaki katalaz (CAT), glutatyon redüktaz (GR), glutatyon peroksidaz (GPx) ve malondialdehit (MDA) gibi antioksidan aktiviteleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu çalışmada üç masera yağın gökkuşağı alabalığı üzerindeki etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla, gökkuşağı alabalığı, masere sarımsak yağı, masere Tunceli sarımsak yağı ve masere soğan yağı içeren diyetlerle 21 gün 10g kg-1 'de beslendi. En yüksek CAT, GR ve MDA aktiviteleri soğan yağı maserasyon grubunda gözlendi ve en yüksek GPx aktivitesi sarımsak yağı maserasyon grubunda saptanmıştır. Üç deney grubunun GPx düzeyleri kontrol grubundan daha yüksek olduğu gözlendi. Bu çalışmada, masere yağların, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’nın serum antioksidan kapasitelerindeki etkileri bildirilmiştir. Sarımsak yağı maserasyon grubunun GPx aktivitesinin ve serumdaki soğan grubunun CAT, GR ve MDA aktivitelerinin önemli ölçüde arttığı bulunmuştur.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherBülent Verepen_US
dc.relation.isversionof10.35229/jaes.669773en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAllium speciesen_US
dc.subjectDietary supplementsen_US
dc.subjectEnzyme activityen_US
dc.subjectMacerated oilsen_US
dc.subjectOxidative stress biomarkersen_US
dc.subjectRainbow routen_US
dc.subjectAllium türlerien_US
dc.subjectDiyet takviyelerien_US
dc.subjectEnzim aktivitesien_US
dc.subjectGökkuşağı alabalığıen_US
dc.subjectMasere yağlaren_US
dc.subjectOksidatif stres biyobelirteçlerien_US
dc.titleEffects of macerate oil of garlic (Allium sativum, Limne), Tunceli garlic (Allium tuncelianum, Kollman) and oninon (Allium cepa, Limne) on antioxidant enzyme activities of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss L.)en_US
dc.title.alternativeSarımsak (Allium sativum, Limne, Tunceli Sarımsağı (Allium tuncelianum, Kollman) ve soğan (Allium cepa, Limne) masere yağının, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss L.)’nın antioksidan enzim aktiviteleri üzerine etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0001-6913-6326en_US
dc.authorid0000-0003-3735-6732en_US
dc.departmentMTÖ Üniversitesi, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Su Ürünleri Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorAltınterim, Başar
dc.contributor.institutionauthorAksu, Önder
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage61en_US
dc.identifier.endpage65en_US
dc.relation.journalJournal of Anatolian Environmental and Animal Sciences (Anadolu Çevre ve Hayvancılık Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster