Ara
Toplam kayıt 12, listelenen: 1-10
Riskin Kuru Kayısı Üreten İşletmelerin Performansına Etkisi
(2020)
Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en büyük kayısı üretim bölgesi olan Malatya’da kuru kayısı üreten işletmeler birçok risk ve belirsizlikle karşı karşıyadır. İşletmeler, risklerle başa çıkmak için yoğun girdi kullanmakta ...
Determination of different shoot pruning efficiency for controlling Lasioptera sp. (Diptera: Cecidomyiidae) in protected tomato cultivation and pests visual preferences
(Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü, 2020)
Lasioptera sp. is one of the problematic pests in the Mediterranean and Aegean regions where protected tomato cultivation is done in Turkey. The larvae that cause tunnel and deteriorations in the plant’s main stem by feeding ...
Erik koşnilinin parazitoidi Discodes aeneus Dalman (Hymenoptera : Encyrtidae)’a karşı bazı bitki koruma ürünlerinin yan etkilerinin araştırılması
(Türkiye Biyolojik Mücadele Derneği, 2020)
Erik koşnili Sphaerolecanium prunastri Fonscolombe (Hemiptera: Coccoidea) kaysıda zararlı en önemli türlerden birisidir. Discodes aeneus Dalman (Hymenoptera: Encyrtidae) ise erik koşniline etkili bir parasitoiti olarak ...
Kır teresi (Cardaria draba (L.) Desv.), küçük ısırgan (Urtica urens L.) ve kara banotu (Hyoscyamus niger L.) tohumlarının çimlenme biyolojilerinin araştırılması
(Mustafa Kemal Üniversitesi, 2020)
Amaç: Bu çalışmanın amacı, bazı yabancı ot (kır teresi (Cardaria draba (L.) Desv.), küçük ısırgan (Urtica urens L.) ve kara banotu (Hyoscyamus niger L.)) tohumlarında en uygun dormansi kırma yönteminin ve en uygun çimlenme ...
Türkiye’de kenevir yetiştiriciliğinin ekonomik olarak yapılabilirliği: Samsun ili Vezirköprü ilçesi örneği
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2020)
Bu çalışma endüstriyel kenevir yetiştiriciliğinin ekonomik olarak yapılabilirliğini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın ana materyalini Vezirköprü ilçesinde gayeli olarak seçilen 15 kenevir işletmesinden anket ...
The influence of different ripening stages, harvest and drying methods on quality of unsulfured sun-dried apricots
(Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2020)
This study was carried out between 2017 and 2018 to determine physical and chemical influences of two drying methods (drying on wooden fruit drying trays and drying cloths), two harvesting periods (commercial / physiological ...
Bursa siyahı incir çeşidinde yer örtüsü kullanımının erkencilik, verim ve meyve kalite özelliklerine etkileri
(Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 2020)
Bu çalışma, Bursa Siyahı incir çeşidinde yer örtüsü kullanımının erkencilik, verim ve meyve kalitesine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada yer örtüsü olarak polipropilenden üretilen (Jüt) materyal ...
Diyarbakır ili domates üretim alanlarındaki bazı önemli virüslerin moleküler yöntemler ile teşhisi ve moleküler karakterizasyonu
(Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü, 2020)
Diyarbakır ili domates üretim alanlarında Domates sarı yaprak kıvırcıklık virüsü (Tomato yellow leaf curl virus, TYLCV), Patates Y virüsü (Potato virus Y, PVY), Domates mozaik virüsü (Tomato mosaic virus, ToMV), Domates ...
Farklı yaşlarda sütten kesimin prolifik ve terminal ırk melez kuzuların büyüme özellikleri ve yaşama güçleri üzerine etkisi
(2020)
Bu çalışmada, farklı yaşlarda sütten kesilen Romanov × Morkaraman (F1 Rom), Romanov × F1 Romanov (G1 Rom) ve Charollais × F1 Romanov (Charom) melez kuzularının büyüme ve yaşama gücü özellikleri karşılaştırılmıştır. Doğumdan ...
Türkiye’de alabalık yetiştiriciliği yapan işletmelerin ekonomik performanslarının analizi
(Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2020)
Bu çalışma, Türkiye’de iç sularda alabalık yetiştiren işletmelerin faaliyetlerinin ekonomik performanslarını ölçmek ve alabalık yetiştiriciliğinin son yıllardaki gelişimini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırma ...