Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Farklı yöntemler kullanılarak üretilen propolis örneklerinde biyolojik olarak aktif bileşenlerin belirlenmesi
(Bursa Uludağ Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, farklı propolis üretim yöntemleri kullanılarak farklı dönemlerde üretilen propolis örneklerinin biyolojik olarak aktif bileşenleri tespit edildi. Çalışmada Langstroth tipi ahşap arı kovanları kullanıldı. ...
Anadolu’nun farklı illerinden toplanan propolis örneklerinin kimyasal karakterizasyonu
(Bursa Uludağ Üniversitesi, 2020)
Propolis; bal arılarının bitkilerin farklı kısımlarından topladıkları reçineleri işleyerek kovanlarında depoladıkları viskoz yapışkan reçinemsi bir maddedir. Bu reçinemsi madde arıcılar tarafından farklı tekniklerle hasat ...
Arı ürünlerine genel bir bakış
(Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2020)
Arı ürünleri gerek gıda takviyesi gerekse de geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Bal, polen, arı ekmeği, arı sütü ve propolis gibi arı ürünlerinin gıda olarak besleyici ...