Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Malatya yöresinde yetiştirilen mahalli 'Karamehmet' elmasında seleksiyonla verimli ve kaliteli klonların seçimi
(Ordu Üniversitesi, 2019)
Elma insan sağlığı ve beslenmesinde önemli olan, her mevsim pazarda bulunabilen, ekonomik, lezzetli ve yaygın şekilde tüketilen bir meyvedir. Ülkemiz elma üretiminde ticari değeri yüksek standart çeşitlerin yanı sıra çok ...
Farklı rakımlarda yetiştirilen bazı kayısı çeşitleri ile zerdali meyvelerinde fenolik bileşiklerin incelenmesi
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2019)
Fitokimyasallar insan sağlığını destekleyen en önemli mikro besleyicilerinden olup; kanser ve kalp hastalıkları gibi tahrip edici hastalıklar üzerine, etki mekanizmasının olduğu bilinmektedir. Bu çalışmada, Malatya’da deniz ...
Response of heavy metal contents in apricots to different transportation modes
(Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, 2019)
In order to evaluate the effects of different transportation hubs on cultivated soil and apricots, macro and micro elements and heavy metal contents of fruit, leaf, kernel and soil samples collected from apricot orchards ...
Determination of Nutrition Status of Apple Orchards in Doğanşehir, Malatya
(2019)
In order to determine nutrition status of the apple orchards in Doğanşehir city of Malatya Province, chemical and physical properties of soil samples, and macro and micro nutrient contents of soil and leaf samples collected ...
Physical and chemical fruit quality properties of some walnut cultivars and promising local selections grown under plain conditions in malatya
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2019)
This study was conducted between the years of 2017 and 2018 in Battalgazi county of Malatya Province, Turkey, in order to determine fruit quality properties of three walnut cultivars and three local walnut genotypes under ...
Some biochemical characteristics of fruit samples of Sambucus nigra genotypes from Northeastern Turkey
(Academic Press, 2019)
There are numerous wild edible fruit species in the world and they are important components of dietary utilization, local pharmacopoeia, cultural and religious practices of indigenous people. In this study, some important ...